Eszközök
FTSZV Kft. Közszolgáltatás Szolgáltatásaink Nem közművel összegyűjött háztartási szennyvíz szállítás Tájékoztató normatív támogatásra való jogosultságról
2018 csütörtök, 22 márc.

Tájékoztató normatív támogatásra való jogosultságról


Tisztelt Ügyfelünk!

Az FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. (a továbbiakban: FTSZV Kft.) mint az Ön közszolgáltatója az alábbiak szerint tájékoztatjuk a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása kapcsán igényelhető normatív támogatásra való jogosultságról.

Az Országgyűlés a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvényben (a továbbiakban: Költségvetési törvény) úgy rendelkezett, hogy a központi költségvetés 2014. január 1. napjától ártalmatlanított köbméterenként bruttó 100,- forint összegű költségvetési támogatást nyújt a lakosság számára a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díjának csökkentése érdekében.

A Költségvetési törvény 2. számú melléklete az alábbiakról rendelkezik:

A támogatás az összegyűjtött és a hatóságilag kijelölt lerakóhelyeken igazoltan elhelyezett, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége (m3) után illeti meg azon települési önkormányzatokat, amelyek a környezet és a vízbázisok védelme érdekében a közműves csatornahálózattal el nem látott településrészein keletkezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtéséről ártalmatlanítás céljából - a vízgazdálkodásról szóló törvény alapján szervezett közszolgáltatás keretében - gondoskodnak. Az összeg a fajlagos lakossági ráfordítások (díjak) csökkentéséhez járul hozzá.

A fentiek értelmében a bruttó 100,- forint / m3 összegű támogatás

-    a lakossági fogyasztókat (tehát a magánszemélyeket) illeti meg,

-    a közműves csatornahálózattal el nem látott településrészeken,

-    az általuk összegyűjtött, és az FTSZV Kft. mint közszolgáltató részére átadott

-    nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz minden köbmétere után,

-    amely támogatást az FTSZV Kft. az arra jogosultak számára a részükre kiállított számlában érvényesíti.

Az FTSZV Kft. által érvényesített normatív támogatás az Ön részére a számlájában történő jóváírás útján kerül érvényesítésre abban az esetben, amennyiben Ön a fentiek szerint meghatározott támogatásra jogosult, és jogosultságát igazolható módon jelzi az FTSZV Kft. felé.

A fentiek alapján tisztelettel kérjük, hogy az Ön részére a kollégánk által átadott munkalapon X-szel jelölje be, amennyiben Ön a fentiek alapján jogosult a költségvetési támogatás igénybevételére. Tájékoztatjuk, hogy a jogosultsága jelzése esetén az FTSZV Kft. a normatív támogatást igényelni fogja, és érvényesíteni kívánja az Ön számlájában. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben Ön X-szel azt jelöli meg, hogy nem jogosult a támogatásra, vagy nem kíván nyilatkozni, úgy az FTSZV Kft. a normatív támogatást nem fogja igényelni, így nem is tudja érvényesíteni azt az Ön számlájában.

munkalap minta

Nagyításhoz kérjük kattintson a munkalap mintára (a kép illusztráció)

Tájékoztatjuk, hogy a normatív támogatás igénybevétele során az FTSZV Kft. az Ön személyes adatait a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 72/2013. (X. 14.) Főv. Kgy. rendelet 12. § (1) bekezdésében foglaltak alapján jogosult kezelni.

Amennyiben a normatív támogatásra való jogosultsággal kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, hogy ügyfélszolgálatunk alábbi elérhetőségei valamelyikén érdeklődjön:

személyesen:                 1137 Budapest, Váci út 23-27. (Bejárat a Dózsa György út felől)
telefonon:                       06-1-2963755
elektronikus levélben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Köszönjük együttműködésüket!

FTSZV Kft.

 

oldaltérkép  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat  |  Site powered by I-Link Kft. All rights reserved.