Eszközök
FTSZV Kft. Kedvezmények Locsolási vízmérő
2019 péntek, 19 júl.

Locsolási vízmérő

2012. január 1-től a csatornázatlan ingatlanok esetében kizárólag a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. (FTSZV Kft.) végezhet szennyvízszállítást Budapest területén. Az 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 62.§ (3) bekezdés értelmében a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy a szolgáltatók és a felhasználó írásbeli megállapodása alapján az elkülönített locsolási vízhasználatot a házi ivóvízvezeték-hálózatra e célból telepített locsolási vízmérőn mérjék.

Mielőtt a locsolási vízmérő kiépítése mellett dönt, gondosan mérje fel, megtérül-e Önnek a locsolási vízmérő kiépítése! Számoljon megtakarítási lehetőségeivel a www.vizmuvek.hu honlapon megtalálható online kalkulátor segítségével! Kalkuláljon, mérlegeljen, döntsön!

A locsolási vízmérő felszerelésére a bekötési vízmérővel (főmérővel) rendelkezőknek van lehetősége.

Az így mért vízmennyiséget a szennyvízszállítás díjának meghatározásakor nem veszik figyelembe, ha az ingatlan tulajdonosa ezzel egyidejűleg nem él a május 1-től október végéig érvényes 10%-os átalánydíjas locsolási kedvezménnyel.

A locsolási célú mellékvízmérő telepítésének előfeltételei:

A felhasználónak és - ha személyük eltér - a bekötési vízmérő szerinti felhasználónak is, legkésőbb a telepítéshez szükséges szolgáltatói hozzájárulás megadása előtt rendelkeznie kell a Fővárosi Vízművek Zrt.-vel kötött, érvényes, írásos ivóvíz-szolgáltatási szerződéssel.

1. A telepítési kérelem benyújtásakor a felhasználónak szennyvízszállítási-, illetve vízdíj-hátraléka nem lehet.
2. A felhsználónak a kérelem benyújtásával egyidejűleg írásban nyilatkoznia kell arról, hogy a locsolási vízmérő felszerelését követően, annak leszereléséig a 10%-os locsolási kedvezményt nem veszi igénybe.

Ön a locsolási vízmérő kiépítésére bármely, megfelelő jogosultsággal rendelkező vállalkozót vagy szakembert felkérhet, de a kiválasztás során legyen körültekintő! Mielőtt döntene, kivel tervezteti, szerelteti locsolási vízmérőjét, kérjen több helyről árajánlatot a tervezés és kivitelezés díjairól, és válassza az Önnek leginkább megfelelő megoldást!

A munkák elvégzésére választhatja a Fővárosi Vízművek Zrt. szerződött partnereit is, akik a tervezésben, a kivitelezésben, valamint a dokumentumok kezelésében is segítséget nyújtanak. A szerződött partnereink a locsolási vízmérő felszerelésével egy időben a szakszerűségi vizsgálattal egybekötött műszaki átvételt is elvégzik. A partnerlistát az alábbi linken » keresztül érheti el.

Letölthető fájlok, dokumentumok:

2.    A felhsználónak a kérelem benyújtásával egyidejűleg írásban nyilatkoznia kell arról, hogy a locsolási vízmérő felszerelését követően, annak leszereléséig a 10%-os locsolási kedvezményt nem veszi igénybe.

oldaltérkép  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat