Eszközök
FTSZV Kft.
2019 szombat, 15 jún.

Tájékoztató normatív támogatásra való jogosultságról


Tisztelt Ügyfelünk!

Az FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. (a továbbiakban: FTSZV Kft.) mint az Ön közszolgáltatója az alábbiak szerint tájékoztatjuk a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása kapcsán igényelhető normatív támogatásra való jogosultságról.

Az Országgyűlés a Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvényben (a továbbiakban: Költségvetési törvény) úgy rendelkezett, hogy a központi költségvetés 2014. január 1. napjától ártalmatlanított köbméterenként bruttó 100,- forint összegű költségvetési támogatást nyújt a lakosság számára a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz díjának csökkentése érdekében.

A Költségvetési törvény 2. számú melléklete az alábbiakról rendelkezik:

A támogatás az összegyűjtött és a hatóságilag kijelölt lerakóhelyeken igazoltan elhelyezett, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége (m3) után illeti meg azon települési önkormányzatokat, amelyek a környezet és a vízbázisok védelme érdekében a közműves csatornahálózattal el nem látott településrészein keletkezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtéséről ártalmatlanítás céljából - a vízgazdálkodásról szóló törvény alapján szervezett közszolgáltatás keretében - gondoskodnak. Az összeg a fajlagos lakossági ráfordítások (díjak) csökkentéséhez járul hozzá.

A fentiek értelmében a bruttó 100,- forint / m3 összegű támogatás

-    a lakossági fogyasztókat (tehát a magánszemélyeket) illeti meg,

-    a közműves csatornahálózattal el nem látott településrészeken,

-    az általuk összegyűjtött, és az FTSZV Kft. mint közszolgáltató részére átadott

-    nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz minden köbmétere után,

-    amely támogatást az FTSZV Kft. az arra jogosultak számára a részükre kiállított számlában érvényesíti.

Az FTSZV Kft. által érvényesített normatív támogatás az Ön részére a számlájában történő jóváírás útján kerül érvényesítésre abban az esetben, amennyiben Ön a fentiek szerint meghatározott támogatásra jogosult, és jogosultságát igazolható módon jelzi az FTSZV Kft. felé.

A fentiek alapján tisztelettel kérjük, hogy az Ön részére a kollégánk által átadott munkalapon X-szel jelölje be, amennyiben Ön a fentiek alapján jogosult a költségvetési támogatás igénybevételére. Tájékoztatjuk, hogy a jogosultsága jelzése esetén az FTSZV Kft. a normatív támogatást igényelni fogja, és érvényesíteni kívánja az Ön számlájában. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben Ön X-szel azt jelöli meg, hogy nem jogosult a támogatásra, vagy nem kíván nyilatkozni, úgy az FTSZV Kft. a normatív támogatást nem fogja igényelni, így nem is tudja érvényesíteni azt az Ön számlájában.

munkalap minta

Nagyításhoz kérjük kattintson a munkalap mintára (a kép illusztráció)

Tájékoztatjuk, hogy a normatív támogatás igénybevétele során az FTSZV Kft. az Ön személyes adatait a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 72/2013. (X. 14.) Főv. Kgy. rendelet 12. § (1) bekezdésében foglaltak alapján jogosult kezelni.

Amennyiben a normatív támogatásra való jogosultsággal kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, hogy ügyfélszolgálatunk alábbi elérhetőségei valamelyikén érdeklődjön:

személyesen:                 1137 Budapest, Váci út 23-27. (Bejárat a Dózsa György út felől)
telefonon:                       06-1-2963755
elektronikus levélben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Köszönjük együttműködésüket!

FTSZV Kft.

 

oldaltérkép  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat